BangGood

BangGood.com
- Kjøper mye elektronikk herfra. Legger også ut lenker direkte til noen produkter som kan være aktuelle. Viktig å prøve å holde seg under 350 kroner for hver ordre, så du kommer under tollgrensa. :-)


Arduino og -moduler

Arduino Uno kit - Kjekt og rimelig kit med det meste du trenger for å komme i gang. Dette er "klassikeren" med 28-pins Atmega328P mikrokontroller.

Arduino Mega Kit - Litt dyrere kit, nesten oppi tollgrensa. Anbefales hvis du har større prosjekt på gang. Mega har maaange flere inn- og utganger.

Arduino Uno R3 x5 - Flere prosjekter på gang? Hvorfor ikke kjøpe 5 i gangen? Eller 10?

Wemos D1 Mini - Min favoritt til IOT-prosjekter. Under 40 kroner og har innebygd WiFi, så det er "rett på nett"


3D-printing


Midt i november bestilte jeg min første 3D-printer fra BangGood, selvsagt som byggesett, både fordi det er rimeligere og selvsagt fordi det er morsomt å bygge.

Valget falt på en Anet A8, som var på tilbud til rundt 1350,- kroner den gangen. Nå i dag (1.april 2018) ser jeg den står i 1446,- kr pluss ca 75,- i frakt.
Printeren gir deg helt grei kvalitet i forhold til prisen, og den kan bruke standard filament på 1.75mm for eksempel fra Clas Ohlson. Selv har jeg hatt best erfaring med PLA-plast

Printeren finner du her: Anet A8

Et alternativ nå som A8 ikke er på lager kan være Anet A6, som er nesten identisk.

 

Loddeprosjekter


 

"Ombygging" på gang... Kompletteres etter hvert :-) :

Produkt Bilde Beskrivelse Byggebeskrivelse
Funksjonsgenerator   Et "must" på enhver elektronikk-lab/arbeidsbenk. Genererer sinus-, trekant- og firkantspenning med frekvens opp til 1MHz. Svært anvendelig. ..kommer...
 Oscilloskop   Prosjekt og nyttig verktøy i ett! Lite hendig oscilloskop til småprosjekter (naturlig nok ikke veldig raskt) Båndbredde opp til 200 kHz. De overflatemonterte komponentene er ferdig loddet på dette.  
 Led/7-segment klokke    Klokke med masse funksjoner, bl.a. alarm. Viser tid med vanlig 7-segment display i tillegg til 60 lysdioder. Har både overflatemonterte og hullmonterte komponenter.  
 Led juletre     Juletre i en gjennomsiktig akrylboks. Kun hullmonterte komponenter.  
 Roterende led display (POV)   For den som vil ha en utfordring. Lysdiodene er plassert på kanten av det ene kretskortet, så her må en ha tunga rett i munnen. Selv brukte jeg litt lynlim for å feste LED'ene først... Lysdiodene roterer og gir en 3D kule med bilde. Mye lodding og en del mekanisk montering  
Spektrumanalysator    For den som vil trene MYE på lodding av overflatemonterte komponenter. Her får du et lys- og lydshow med 192 lysdioder, med gjennomsiktig akrylboks.  
       
       

Prosjekt "Will it fly"


QuadCopter-prosjekt v.1 - Joop Brokking har laget og dokumentert et spennende design på en flight-kontroller for quadcopter basert på Arduino. Dokumenterer foreløpig framgangen i et album på Facebook, men oppretter nok en side her etter hvert. Har handlet deler på Deal Extreme, BangGood.com og Ebay. Komponentliste kommer under her...

 

Fint om du gir meg et hint hvis du finner "døde" lenker...