Oppdatering 9. juni:

En måned siden jeg skrev noe om tomatene nå. De har av en eller annen grunn vokst mye saktere enn Cherry-tomatene (som jeg ikke har skrevet om). Enda rarere er det at det er så stor variasjon, selv om de har hatt veldig like forhold. Lengden på plantene varierer fra 10 til ca 40 cm. Den planten som har kommet lengst er faktisk den jeg lot stå i Pringles-boksen. Denne har da selvsagt fått vanning fra toppen, mens de andre har fått bunn-vanning. Det kan kanskje være at de har stått for tett? Hvis noen har tips, så kommenter gjerne.

De to minste plantet jeg om i 11-cm potter for noen dager siden, uten at de har vist noen bedring. Den største ble plantet om i dag. Den var litt tørr og vissen når jeg kom hjem, så jeg benyttet anledningen. Allerede en halvtime senere er den helt frisk og fin igjen. Skal plante om de 4 siste i løpet av dagen, så vår vi se hvordan det går med dem.

Oppdatering 9. mai:

Lenge siden det har vært noen oppdatering om tomatene nå. Siste gang var når vi plantet dem om. De aller fleste plantene tålte omplantingen bra, men en av dem har dessverre avgått ved døden. Regner med at litt for mange røtter ble revet av under omplantingen. Men det er ingen krise, det er fremdeles 9 friske planter igjen.

Trodde egentlig at jeg hadde tatt bilder jevnlig, mer ser nå at der er ikke noe siden 29.april. Plantene har utviklet seg mye siden da, og de lengste er 10-12 centimeter nå. 

Oppdatering 29. april:

Da har dagen for omplanting kommet. Det har blitt veldig trangt om plassen, og veksten har roet seg ned litt. Helt tydelig at det er for mange planter og for liten plass. Gikk ganske greit å få skilt plantene, selv om det var veldig mange, men måtte selvsagt være forsiktig. Tok vare på 10 av plantene som så ut til å ha kommet litt lenger enn de andre, og plantet i små plastkrukker. For sikkerhets skyld fylte jeg "krukkene" med jord først og la dem stå i sola en halvtimes tid før jeg plantet om, for at det ikke skulle bli for stort temperatursjokk for plantene. Jorda var god og fuktig fra før, så jeg prøvde uten noen ekstra vanning.

Nå er plantene kommet opp på kontoret igjen. Ni i plastkrukker og selvsagt en i Pringles-boksen. Så langt ser det ut som de har greid seg helt fint.


Original artikkel 22.april:
Denne artikkelen er IKKE sponset av Pringles (dessverre :-) ) 

For noen dager siden fikk jeg en lys (?) idè men jeg rydda på kjøkkenbenken. Der sto det nemlig en tom mini Pringles-boks, klar for resirkulering. "Denne er jo omtrent like stor som en tomatskive", var tanken som slo meg. Derfra var veien selvsagt ikke lang til et nytt prosjekt. Etter en test av at den faktisk var vanntett, fylte jeg den nesten full med såjord, skar av en skive av en allerede "åpnet" tomat som jeg la rett på jorda, og dekte skiva med et tynt lag jord. Hvilken type tomat dette er vet jeg ikke, men den smakte i hvert fall godt.

Jeg glemte dessverre å ta bilde av så-prosessen, så jeg er ikke helt sikker på hvor mange dager det gikk før den første lille spiren dukket opp (tror det var 16. eller 17. april), men mange dager var det i hvert fall ikke. Det første bildet i galleriet under er fra 21. april, og der ser vi så vidt en liten spire. Etter det har det eksplodert, så det blir nok ikke mange dagene til det må plantes om...