Nå har det vært litt stille herfra en stund, i hvert fall på Chili-siden. Vi kom tilbake fra vår første bobil-tur i dag, etter en runde nordover til Bodø via (mye av) kystveien. På vei hjem ble det tid til en tur innom Plantasjen på Tillertorget. Fruen i huset kjøpte et par nye rosebusker og en del stauder, og jeg fant selvsagt noen Chili-planter fra sorter jeg ikke hadde fra før.

Det virker som Plantasjen har fått en ny forsyning av chiliplanter, for disse var virkelig friske og fine, og har rikelig med chili-frukter. Noen allerede modne, men de fleste små og grønne, eller lysegule i det ene tilfellet. De tre nye sortene jeg fant er Apache, Basket of fire og Black n' Red. Ut fra merkelappen finner jeg ut at de er dyrket i Danmark på Gartneriet Krebs, og er merket med styrkegrader på hhv 5, 6 og 4. Fant igjen Apache på denne nettsiden: https://www.pepperscale.com/apache-pepper som antyder 90.000 på Scoville-skalaen, 10-40 ganger sterkere enn Jalapeño. De ser små og uskyldige ut, men har nok litt futt.

På en Meny-butikk i på Levanger på vei nordover fant jeg også en type jeg ikke har prøvd før, som selvsagt ble med i kurven. Posen var merket "Rawit" og det var både grønne og røde chili der. Fant etter hvert ut at de forskjellige fargene kom fra hvert sitt land, Zimbabwe og Tanzania. Disse var også bitte små, men sterke nok. Tenkte å sanke frø fra disse, men venter nok til neste sesong med å så dem.

Apache:

Basket of fire:

Black n' Red: