Oppdatering 27. april 2021

Nesten et år har gått siden disse var sådd, og jeg har visst helt glemt å skrive om dem. To av disse plantene har overvintret i vinduskarmen på stua, og lever i beste velgående. Jeg har hatt en plante til stående på kontoret i vinter, som har gitt den del frukter. (se galleri)

Fruktene er gode på smak, men for den som liker litt styrke er det ikke mye å skryte av. Vil nesten si at de fruktene jeg har fått har vært like milde som paprika. En av stueplantene begynner å få frukter nå, så vi får håpe på at det blir litt utslag på Scoville-skalaen i det minste.

Oppdatering 20. mai:

Disse plantene fikk seg også en knekk, sammen med den vanlige Habaneroen og Trinidad Purple Coffee. Bare et par av plantene som ser helt fine ut, resten har fått diverse skavanker. Vi har godt håp for 4 av plantene, men resten er vi ganske skeptiske til. 

Prøvde uansett å plante dem om i dag, så får vi se hvordan det går. Faktisk var det to felt ferske spirer, så vi får tro at det er håp for disse. Plantet om de 4 største i hver sin lille plastpotte, de to mer tvilsomme og de to nye spirene fikk plass i en litt større fiberpotte foreløpig.

Hadde vært fint å fått til en del av denne. Leverandøren lover smak av melon, fersken, aprikos og mango, uten at de er spesielt sterke. Dette passer nok resten av familien godt.

Oppdatering 30. april:

Bortsett fra Habaneroen kom alle sortene som var plantet den 21.april opp etter 8 dager. Habanero Dulce var altså litt tregere enn "storebroren", og bare 4 av de 12 frøene hadde spiret denne dagen. I løpet av dagen i dag har det kommet opp to til, så det er nok håp for resten også.

Oppdateringer kommer fortløpende.

 

Info fra leverandør:

Fra Plukkselv.no AS:
https://plukkselv.no/produkt/vekster/okologiske-fro-1/alle-fro-alfabetisk-1/chili-habanero-dulce-okologiske-fro

Produktinfo

Hele kjøkkenet fylles av den spesielle fruktige habaneroduften når frukten åpnes. Melon, fersken, aprikos, mango.

Planten som treg i starten som alle andre variantene, blir til slutt en vakker buskete plante på 50-60 cm høyde og iført mange litt orangerosa frukter. Kjøttet er skarpt og veldig passende som deilig krydder i salater, sauser, stuinger osv. Lik styrke som vanlig butikk chili.

Såtid, forkultivering: januar - april
Utplanting utendørs: juni -min. 12ºC nattetemperatur
Utviklingstid: ca. 75 dager 
Spiretemperatur: > 25 ºC (fuktig og tildekt med plast/lokk - etter spiring lyst og svalt)
Sådybde:  tynt lag jord eller aller helst vermiculite (fås i nettbutikken)
Planteavstand: 40 cm
Radavstand: 40 cm 
Innhold pakke: ca. 10 frø  
Høyde: 50-60 cm