Vi har lenge hatt lyst til å produsere en del av våre egne grønnsaker. I disse corona-tider må en jo ha litt ekstra å ta seg til hjemme. I skrivende stund har vi fremdeles godt med snø, men når den forsvinner kommer vi til å sette opp et lite drivhus, hvor vi vil bruke en del av vinduene vi har byttet ut på huset opp gjennom årene. Vil legge ut en egen bloggplost om dette når vi kommer i gang. 

Til å begynne med vil i prøve mest med tomater, paprika og chili i forskjellige varianter. Har bestilt 5 varianter av chili fra plukkselv.no, som blir spennende å prøve. Disse er har fått hver sin bloggpost hvor vi vil legge ut bilder etter hvert som det spirer og gror.

I tillegg har vi plantet vanlige tomater, cherrytomater, paprika, snackpaprika og vanlig rød chili. Frø til alle disse er tatt fra grønnsaker fra dagligvarebutikken.

Dette blir selvsagt et nytt kapittel i serien "Per Sigbjørn gjør ting han ikke kan". Ingen av oss har noen forutsetninger for å drive med dette, men vi prøver oss fram, googler og finner masse nyttig på YouTube. En ting jeg har veldig lyst til å prøve er å krysse forskjellige Chili-sorter for å få fram nye typer. Resten av familien er ikke like glad i sterk mat som meg, så kanskje det også går an å krysse Chili-sorter med paprika for å få midlere og muligens større frukter?

Nå har jeg begynt å prøve ut fuktighetsmålere koblet til Arduino. I løpet av våren og sommeren, når vi har fått opp drivhuset, vil dette brukes til automatisk vanning av plantene. Foreløpig tester jeg det ut på PringlesTomaten som står på kontoret.

Bildegalleri Chili:(Dette er bilder som er lånt fra leverandøren, men vi vil erstatte dem etter hvert..)

{jcomments on}