Oppdatering 13.mai

Nå har det gått noen dager siden squash-plantene ble plantet om i større potter. Veksten har gått litt saktere, men nå er det også flere blader som skal vokse. De fleste plantene har blitt såpass tunge at de har lagt seg ned.

Skulle flytte litt på plantene her om dagen og da var jeg uheldig å knekke den ene av dem. Spjelking er vel ikke så effektivt, så jeg knekte den like godt helt av og stappet resten ned i jorda igjen. Utrolig nok fortsetter den å vokse, men jeg har ikke store forhåpninger om at den kommer til å overleve i lengden. Prøver å klippe av de bladene som visner raskest, så får vi se.

Kjøpte også en annen type squash i går, som jeg kommer til å så i løpet av dagen. Spennende å prøve ut nye arter, og det blir interessant å se hva vi kommer til å få avlig fra her "oppe på fjellet".

Oppdatering 5.mai:

Squashplantene fortsetter å vokse med forrykende hastighet; et par cm om dagen. Den lengste har strukket seg forbi 14 cm og resten er ikke langt bak. Det andre settet med blader begynner også å vise seg. Det siste frøet ser ikke ut til å komme opp, men 11 planter fra 12 frø er slettes ikke verst.

Røttene begynner så smått å stikke ut gjennom bunnen av beholderene, så vi må nok snart finne noe å plante dem om i. Tror det er like greit å finne noe med litt størrelse på først som sist.


Oppdatering 2.mai:

En plante som har vokst så fort tror jeg ikke jeg har sett før. Siden de første spirene stakk opp på dag fire, har den største av dem vokst til å bli hele 10 cm. Dette er helt klart en kandidat for å lage en stop-motion-film av veksten. Skal se om jeg får til det i løpet av våren og sommeren. 

Vi har vært nødt til å ta av "taket" på drivhuset, fordi det rett og slett ikke var plass til plantene der inne. Vil la dem stå uten lokk i noen dager før vi planter om, så røttene får satt seg skikkelig.

Første artikkel 30.april:

Samtidig som vi sådde agurk, tok vi også med en gul squash. Bortsett fra Avocado-treene, er nok dette de største frøene vi har satt ned. Målte dem ikke, men vil tippe at de var 1,5-2 cm store. Disse hadde en antydning til spiring også den 29., men litt lengre ut på dagen enn agurkene. Tok ikke noe bilde før dag fire. Det ser ut til at disse også kommer til å skyte i været ganske fort. I følge frøpakken heter denne arten Cucurbita pepo "Gold Rush".

Oppdateringer kommer fortløpende.