Oppdatering 11.mai

Litt rart å tenke på at det er bare 15 dager siden ertene ble satt i jorda. Snøen laver ned ute, men det har visst ingen ting å si for sukkerertene. Det er bare hobby-gartnerene som blir litt værsjuke.

Disse plantene vokser for hver gang en ser på dem. Nå har det også begynt å komme "klatretråder", så jeg tror vi skal sette ned noen pinner de kan knytte seg til, før alle plantene floker seg sammen.

Oppdatering 9.mai

Bare et par nye bilder...

Oppdatering 7. mai:

Sukkerertene begynner også å skyte fart. Artig å se forskjellen på artene. Disse kommer opp med flere sett blader i en gang, mens paprika og chili kommer med ett sett "babyblader" i starten, for de "ekte" bladene kommer. I dag er det faktisk litt sol også, så jeg regner med at de vokser noen centimeter i løpet av dagen.

Original artikkel 03. mai:

Disse sukkerertene ligner på de vi får kjøpt i butikken. Ut fra bildet ser de ut il å bli ganske tynne, men små erter. I følge frøpakken skal belgene høstes når de er ca 9-10 cm lange. 

På den 6. dagen har det kommet spirer fra alle ertene. Disse er plantet i fiberpotter, så tanken er å sette dem rett i jorda når det blir varmt nok ute.

Oppdateringer kommer fortløpende.

 

 

Info fra frøposen:

Art: 
Pisum sativum, Oregon Sugar Pod

Produktinfo

God sukkerert som gir store belger, ca 9-10 cm lange.
Høstes sent da den vokser langsomt og belgene ikke sveller så fort. 
Høstes etter hvert. Spises som ferske eller forvellet.
Resistent mot sykdommer.
Dyrk  gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.