Oppdatering 11.mai

Denne sorten vokser ikke riktig like fort som Oregon Sugar Pod, og er litt mer ujevne, men de henger ikke langt etter. "Klatretrådene" har kommet til syne her også, men vises ikke så godt på bildene. Store, fine røtter stikker ut gjennom bunnen av pottene, så å så dem i fiberpotter var nok en smart avgjørelse. Tror vi hadde ødelagt mye hvis vi skulle plantet dem om nå.

Som nevnt tidligere har vi jo planer om å sette opp drivhus på plena. Vi begynner å se fram til å få noen av plantene ut. Vinduskarmene på solsiden er stort sett fulle, og vi har enda flere sorter vi kunne tenkt oss å så. Været har dessverre satt en stopper for byggeplanene foreløpig. I går var det ca. 10 cm nysnø. Ikke fullt så mye i dag tidlig, men i dag har det snødd av og på hele dagen, så det nærmer seg nok 15 centimeter. Vi er nok heldige hvis vi får opp drivhuset før kalenderen sier juni, som det ser ut.

Oppdatering 9.mai

Bare et par nye bilder...

Oppdatering 7. mai:

Her går veksten også unna. Bladene brer seg raskt ut, og uten at jeg har tatt noe mål så vil jeg anslå et par centimeter om dagen. Tror det er lurt å følge med på vanninga, og kanskje spe på med litt gjødsel også. Må si det er veldig fasinerende å følge med på alle de forskjellige plantene. Det blir spennende å se om det blir avlinger utover sommeren.

Original artikkel 03. mai:

Disse sukkerertene ser ut til å være lit "rundere" enn Oregon Sugar Pod. Ut fra bildet ser de ut il å bli ganske tykke, med større erter.I følge frøpakken skal belgene høstes når de er ca 10 cm lange. Ikke så ulikt den andre sorten med andre ord.

På den 6. dagen har det kommet spirer fra fem av åtte erter, men vi ser antydning til at det kommer flere. Disse er også sådd i fiberpotter, så de kan plantes rett ut, hvis de da ikke har blitt for store før det blir varmt nok.

Oppdateringer kommer fortløpende. 

 

 

Info fra frøposen:

Art: 
Pisum sativum, Jessy

Produktinfo

Brytsukkerert
Utrolig god brytsukkerert med tykt, saftig og søtt skall. 
Høstes etter hvert når belgene er ca 10 cm lange.
Spises som ferske delikatesser eller forvelles lett og spises med litt smør.
Dyrk  gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.