Oppdatering 30. mai

Demon Red måtte også ha en periode ved ovnen før det ble noen aktivitet. Nå på våren har vi varmepumpa på stua stående på 21 grader, og det ser faktisk ut til å være i minste laget for at chili skal spire. Mulig at det blir en grad eller to kaldere i vinduskarmen hvor de har stått da.

Etter "nødvarmingen" har det nå kommet 8 spirer fra de 12 frøene som var sådd 18. mai. Har fortsatt håp om at flere skal komme. Får vil til planter som bærer så mange frukter som det reklameres med bør det i hvert fall bli nok Piri-Piri.

 

 

Såing 18. mai

Jeg ble først kjent med Piri-Piri på den tur til Algarve-kysten i Portugal i 2001. Det ble mange middager på strandrestauranten med "Chicken Piri-Piri". Husker at betjeningen var veldig overrasket når jeg spurte etter mer Piri-Piri saus. Kjærligheten til chili har vært der ganske lenge. Navnet på denne sorten er Demon Red, men den er som dere sikkert har skjønt bedre kjent som Piri-Piri. 

Sådde 12 frø i fiberpotter fra denne, med tanke på at vi tenker å ha noen inne i vinduskarmen. De skal bli bare 25-35 cm høye, så det bør gå bra. Blir nok sådd noen i minidrivhus her også, for å se om det blir noen forskjell. Informasjonen fra leverandøren reklamerer med hundretalls av små frukter fra hver plante, så dette blir spennende.

Oppdateringer kommer fortløpende.


Info fra leverandør:

Fra Plukkselv.no AS:
https://plukkselv.no/produkt/vekster/okologiske-fro-1/alle-fro-alfabetisk-1/chili-demon-red-okologiske-fro

Produktinfo

En kompakt, småbladet chili som får hundretalls små 3-4 cm lange knallrøde blanke frukter. I mange land kalles denne for piri piri. Den er velbrukt i mange oppskrifter. Demon er litt overdrevet, den er sterk men det finnes betydelig værre. Planten vokser seg veldig tett men holder seg lav, 25-35 cm høy og passer bra i krukker eller urner, og innendørs. Perfekt å tørke for å bruke som chiliflakes eller pulver. 

Såtid, forkultivering: mars - mai
Utplanting utendørs: juni -min. 12ºC nattetemperatur
Utviklingstid: ca. 70 dager 
Spiretemperatur: > 20-22 ºC (fuktig og tildekt med plast/lokk - etter spiring lyst og svalt)
Sådybde:  tynt lag jord eller aller helst vermiculite (fås i nettbutikken)
Planteavstand: 40 cm
Radavstand: 40 cm 
Innhold pakke: 20 frø
Høyde:  25-35 cm