Oppdatering 30. mai

Denne chili-sorten var treg med å komme i gang denne gangen også, men vi håper på at den setter litt fart nå som solen har kommet. Disse måtte også ha et par kvelder ved vedovnen for å komme skikkelig i gang, og framdeles er det to potter hvor det ikke har kommet opp noe. Krysser fingrene for at de kommer, for som jeg har nevnt før er Trinidad Purple Coffee en av sortene jeg er mest spent på. Får prøve å passe godt på dem denne gangen.

Ingen av plantene fra såingen 21. april overlevde dessverre, så vi har endret overskriften til å gjelde plantene som var sådd 18. mai. (Bildene ligger fortsatt der)

 Oppdatering 18. mai:

Det er ikke bare solskinnshistorier på planteloggen, dessverre. Slo på plantelyset over minidrivhuset med chili på morgenen, og ante fred og ingen fare. Jorda virket fuktig og fin, og alt så bra ut. Etter en lang dag med feiring av nasjonaldagen tok jeg en kikk igjen før jeg gikk i seng, og da var halvpartene av plantene i drivhuset tørre og krøllete. Ga dem litt førstehjelp med dusj med kaldt vann, men det ser ikke ut til at det har hjulpet.

Veldig synd egentlig. Dette var den chili-sorten jeg så mest fram til å smake. Heldigvis var det noen frø igjen i pakken, så vi sådde 6 nye i dag, og krysser fingrene for at det går bedre denne gangen. Fikk også en ny forsendelse fra Plukkselv.no i dag, og har fått sådd to nye chili-sorter og et par typer bønner. Mer om det i morgen.

RIP Trinidad Purple Coffee...

Oppdatering 5. mai:

14 dager har gått siden vi sådde de 5 chili-sortene, og alle er på god vei. De overskygges litt av veksten til agurk og squash, så vi blir nok litt utålmodige på disse, som vokser mye saktere.

Denne vakre lilla sorten er den som her mørkest i bladfarge, enda mørkere enn Buena Mulata. En ser en typdelig forskjell fra de andre chiliplantene, og her vises det også litt på bildet. Åtte planter er tydelige, pluss at det er en bitte liten i det ene hjørnet, men vi er ikke sikre på om det er ugress ennå.

Har 9 frø igjen av denne sorten, så det blir nok sådd en omgang til ganske snart, sammen med noen andre chili-sorter.

Oppdatering 30. april:

Dette er kanskje chilien jeg er mest spent på. Det ser ut til at den skal få små søte frukter med en nydelig (og uvanlig) farge. Her ble det plantet 12 frø på den 21. april. De første spirene kom 29. april, og så langt er det 6 som har brutt overflata. Det kommer nok flere etter hvert. Teksten fra leverandøren sier jo også at den ikke vokser raskt.


Oppdateringer kommer fortløpende.

 

Info fra leverandør:

Fra Plukkselv.no AS:
https://plukkselv.no/produkt/vekster/okologiske-fro-1/alle-fro-alfabetisk-1/chili-purple-cofee-okologiske-fro

Produktinfo

Trinidad Purple Coffee er ikke den raskest voksende men den rekker å gi fin frukt på ett skyggefult sted utedørs i sørlige deler av Norge. Men som all annen chili elsker den mye sol og varme så den er perfekt for drivhus eller i krukke på et solfylt sted i vinduskarmen.

Såtid, forkultivering: januar - mars
Utplanting utendørs: juni -min. 12ºC nattetemperatur
Utviklingstid: ca. 145 dager 
Spiretemperatur: > 20-22 ºC (fuktig og tildekt med plast/lokk - etter spiring lyst og svalt)
Sådybde:  tynt lag jord eller aller helst vermiculite (fås i nettbutikken)
Planteavstand: 40 cm
Radavstand: 40 cm 
Innhold pakke: ca. 15 frø 
Høyde: 25-30 cm