Oppdatering 26. mai

Da er begge "traugene" fylt opp. Det ble ikke helt etter planen, fordi det var helt tomt over alt for både Korona og Polka. Dermed ble det ene trauget fylt opp med 24 Honey-planter, og på den andre siden ble det 18 Korona og 6 Polka.

De forskjellige sortene skal visstnok få modne bær til litt forskjellig tid, så det passer jo bra å blande litt. Skal komme med flere bilder etter hver, og så håper vi at det går an å invitere på jordbær med sukker og fløte på verandaen utover sommeren.

Opprinnelig artikkel 25. mai

Nå er vi såpass optimistiske at vi satser på at det ikke blir flere frostnetter utover, og har laget oss en plantekasse for jordbær utendørs. Kassen er av typen "man tager hva man haver".

Fant noen 6-toms bord som har ligget litt for fuktig, og derfor ikke er egnet til andre prosjekter hvor utseendet har litt å si. Vi har et område på "plena" på sørsiden av huset som er tilnærmet flatt, og fant ut at 3 meter og 70 var sånn passende lengde. Bredden ble bestemt ut fra en bit med fiberduk som vi hadde liggende, og vi endte på 80 cm. Da har vi to "traug" som er 20 cm brede (og ca 15 cm dype). Til sammen så skal det være plass til 220-250 liter jord.

I første omgang hadde vi ikke nok jord til å fylle opp alt, så det ble bare Korona-planter foreløpig. Skal også få tak i noen flere planter, så vi fyller opp den ene siden med Korona. På den andre siden blir det da Polka og Honeye. I feltet mellom radene har vi tenkt å legge på bark, så det holder litt ekstra på fuktigheten. Samtidig hindrer det at jorda lekker ut der det ikke er helt flatt.

Kommer med flere bilder når vi får fylt opp.