Oppdatering 26. mai

Vi har jo vært imponert over veksten til squash-plantene tidligere, men disse bønnene tar virkelig kaka så langt. Disse ble jo ikke lagt i bløt før de ble satt i jorda, så det nok nok et par dager ekstra før de kom opp, men når de nå først har startet vokser de i rekordfart! Kan skjønne hvor eventyret om Jack og bønnestengelen kom fra. Tror ikke disse bønnene er magiske, men raske er de i hvert fall. Fra dagen vi så de første spirene brøt gjennom til dagen etter vokste de 7-8 cm!

Har googlet litt om denne bønne-sorten, og ut fra det jeg kan finne ut er den faktisk litt giftig, og må kokes før den spises. Mulig den egner seg bedre som pynt, men vi får se.

Såing 18. mai

Enda en bønne-sort ble sådd 18.mai. Dette er Prydbønner, ut ut fra bildet på frøposen har de fått navnet sitt med rette. Med sine fine røde og hvite blomster vil den nok virkelig pynte opp hagen eller drivhuset. Den ser også ut til å ha tett og fint bladverk.

Har sådd bare fire bønner av denne sorten også foreløpig, men setter nok ned flere etter hvert. Disse ble heller ikke lagt i bløt før såing, så vi må nok være tålmodige.

Oppdateringer kommer fortløpende.

 


Info fra leverandør:

Produktinfo

Vakkert rødhvite blomster som senere gir ca. 15 cm lange mørkegrønne belger. Anvendes som snittebønner.

Phaseolus coccineus

Såtid, forkultivering: mai-medio juni
Såtid, direkte utendørs: medio mai-medio juni
Spiretemperatur: 15 ºC
Sådybde: 5 cm
Planteavstand: 25 cm
Radavstand: 45 cm
Innhold pakke: 6-7 frø