Oppdatering 30. mai

Det gikk faktisk 11 dager før vi så antydning til spiring på disse chili-plantene. Disse sto ikke i minidrivhus, så det kan selvsagt ha med det å gjøre. Nå fikk de to kvelder ganske nærheten av vedovnen før helga, så det er nok det som har fått dem til å spire.

Nå har faktisk alle de 6 frøene vi sådde spiret, så det må være et godt tegn. De skal få noen dager i vinduskarmen nå foreløpig, så håper vi på at drivhuset blir klart så de får en plass der. Tenkte i første omgang å ha en plante fra hver chili-sort i vinduet på kontoret for å se hvordan de trives inne når de blir "voksne".  Det hadde jo vært artig å få noen chili-frukter gjennom hele året, og det er kanskje mulig med hjelp av litt plantelys. Vi får se.

 

 

Såing 18. mai

Dette virker som en veldig spennende chili-sort. I følge teksten fra leverandøren skal den ha smak av sitron, og de antyder at det er den beste chilien som finnes. Blir spennende å smake den. Foreløpig har vi sådd bare 6 frø av denne, så vi kommer nok til å prøve noen frø i minidrivhus i tillegg. Får håpe på at også denne kommer opp om 7-8 dager.

Nå er vi sikkert litt sent ute med såing, så det er vel ikke sikkert at vi rekker å få så mange frukter denne sesongen. Håper på at det blir i hvert fall noen, så vi kan sanke frø til neste sesong.

Oppdateringer kommer fortløpende.


Info fra leverandør:

Fra Plukkselv.no AS:
https://plukkselv.no/produkt/vekster/okologiske-fro-1/alle-fro-alfabetisk-1/chili-hot-lemon-okologiske-fro

Produktinfo

Den modne frukten er varm gul og blir mellom 5-7 cm lang. Grenene er ganske mye som unge og er enkle å binde opp. Selve chilien er veldig anvendelig i matlagingen og du kan lage fantastiske chili oljer med smak av sitron, tørke den til pulver eller bruke den fersk. Den beholder sin friskhet uansett. Kanskje den beste chilien som finnes på smak?!

Såtid, forkultivering: januar - mars
Utplanting utendørs: mai/juni -min. 8ºC nattetemperatur
Utviklingstid: ca. 135 dager 
Spiretemperatur: > 20-22 ºC (fuktig og tildekt med plast/lokk - etter spiring lyst og svalt)
Sådybde:  tynt lag jord eller aller helst vermiculite (fås i nettbutikken)
Planteavstand: 40 cm
Radavstand: 40 cm 
Innhold pakke: ca. 15 frø