Oppdatering 26. mai:

Habanero-plantene vokser ganske sakte i forhold til de andre chili-sortene. De lengste har ikke blitt mer enn 6 cm ennå. 2-3 av plantene er fremdeles litt dårlige, men det ser faktisk ut til at de skal overleve.

Dette er jo en veldig sterk chili, så vi trenger jo ikke så mange frukter av den, men det hadde vært artig å prøve å krysse den med noen av de andre sortene, for eksempel Buena Mulata. Kanskje vi kan få fram en lilla Habanero?

 

 Oppdatering 20. mai:

Habaneroplantene har vokst litt sakte i det siste, og de fikk seg også en liten knekk samtidig med Purple Coffee-plantene. Plantet dem om i dag og 9 av plantene ser ut til å ha klart seg ganske bra. To ser derimot ganske "pjuske" ut. Omplantingen er jo også en belastning, så vi får se hvor mange som overlever.

Dette skal jo bli veldig sterke chilier, så vi trenger kanskje ikke så mange frukter for å dekke forbruket, men det hadde jo vært artig å få fram en del planter med litt størrelse på. "Søskenbarnet" Habanero Dulce blir plantet om senere i dag. Ser dessverre ut til at det blir bare 4 planter igjen av den.

Opprinnelig artikkel 28. april:

En gledens dag for chili-elskeren. De første spirene fra Habanero-frøene har nå kommet opp. En plante har kommet et par centimeter, og 3-4 holder på å bryte gjennom overflaten. Ser at det er vanskelig å se på bildet, men nye bilder blir nok i dagene som kommer. 

Det blir veldig spennende å se om det blir noe produksjon på disse Chili-plantene. Vi bor tross alt på 320 moh, og været kan nok til tider være ganske hardt, spesielt hvis vinden kommer fra Rindal. Regner med at vi vil prøve noen planter ute og noen i drivhus for sikkerhets skyld.

Oppdateringer kommer fortløpende. 

Info fra leverandør:

Fra Plukkselv.no AS:
https://plukkselv.no/produkt/vekster/okologiske-fro-1/alle-fro-alfabetisk-1/chili-habanero-okologiske-fro

Produktinfo

"Hellfire". En av de hotteste chili varianter vi kjenner. Habanero kommer fra Karibien, hvor det er veldig vanlig i f.eks salsa sauser og marinader. Behovet for varme, og bør dyrkes i veksthus eller som en potteplante. Jo mer sol og varme, jo varmere smak. En kompleks fruktig smak av modne aprikoser og rosiner. Planten er medium stor og vokser med stående greiner. Frukt er ca. 4 cm lang og 3 cm. bred. Frukten blir først grønn, så orange når den er fullmoden.